Atractii turistice in Turda

Atractii turistice in TurdaCazați-vă la noi și vă veți înconjura de atracții turistice!

Dincolo de a vă prezenta strict facilitățile noastre și ce se întâmplă la noi, dorim să ne asigurăm că aflați și oportunitățile pe care le aveți ca turiști cazați aici. În inima Transilvaniei, atracțiile turistice sunt pretutindeni; ele abundă în Turda și în împrejurimile sale.

Salină, rezervații naturale și sporturi extreme

Salina din Turda este celebră în toată țara, povestea ei fiind foarte veche, având începutul din vremea romanilor, când urbea se numea Potaissa (denumire pe care am adoptat-o pentru pensiune). Din 1992, Salina Turda a fost redeschisă și transformată în obiectiv turistic.

Cheile Turzii sunt o rezervație naturală care vă așteaptă la doar 13 km distanță de pensiunea noastră. Acolo aveți trasee turistice pe alese și peisaje superbe, cu pereți de stâncă chiar și de 200 de metri înălțime și cu 60 de peșteri cu floră și faună bogată. Tot acolo, alpinismul și zborul cu parapanta sunt senzațiile tari care pot fi gustate pe îndelete.

Cheile Turului (12 km de Turda) sau Cheile Borzești ( 20 km de Turda) sunt alte două rezervații naturale de proximitatea cărora ne bucurăm.

Raftingul pe Arieș, un râu cu un debit destul de bun și care străbate Munții Apuseni, este de asemenea o posibilitate de conectare la natură în mod activ, retragerea pentru odihnă la Pensiunea Salina Gymnasium Potaissa fiind una simplă și rapidă.

Clădiri istorice din Turda relevante și astăzi

Castrul roman este un monument istorico-arheologic inedit și aproape de Turda, construit în anul 168 de către Legiunea a V-a Macedonica. Într-adevăr, toate drumurile duc la Roma.

Muzeul de Istorie din Turda, deținătorul a 40.000 de bunuri culturale mobile, este situat în Palatul Princiar, care a fost reședința unor principi ai Transilvaniei, precum Sigismund Bathory.

La o aruncătură de băț de noi, în oraș, se mai află și următoarele lăcașuri de cult încărcate de istorie, pentru care am pus anul construcției în paranteză: Biserica Unitariană (1797), Biserica Romano-Catolică (1475-1504), Biserica Reformato-Calvină din Turda veche (1387 – 1437) Biserica Șovagăilor și Catedrala Ortodoxă (perioada interbelică).

Încă o clădire aparte este cea a Teatrului Municipal din Turda, care a fost construită între anii 1902-1904, în stil eclectic, cu elemente arhitecturale de stil secession, neobaroc și neorococo.

Merită menționată și clădirea istorică în care a activat fosta fabrică de bere a Turzii, astăzi clădirea în care este amenajată Fabrica de Științe din Turda, un muzeu atât de fain cu labirint cu oglinzi în care vă rătăciți cu plăcere, Upside Down Room numai bun pentru fotografii, peste o sută de exponate diverse și experimente științifice live, pentru copii și adulți deopotrivă.

Până și noi funcționăm într-o clădire istorică!

Adăugăm pe lista de clădiri istorice din oraș însăși clădirea în care ne desfășurăm activitatea – iată un motiv în plus să ne deveniți musafiri. Povestea clădirii începe în secolul al XVI-lea, când noul cult apărut, unitarianismul, a creat școli de profil.

Prima școală unitariană a fost gimnaziul în care astăzi funcționează pensiunea noastră. La puțină vreme după ce a fost construită, școala a fost distrusă, apoi reconstruită și pusă iar la pământ în 1706. O ultimă nouă reconstrucție a rezistat până în ziua de azi (gimnaziu până în 1878 și liceu până în 1918).

Așadar, dacă vă interesează să petreceți un timp liber de calitate chiar și fără să părăsiți clădirea, vă invităm cu drag să citiți mai multe informații despre evenimentele pe care le găzduim.

Vă așteptăm să ne treceți pragul și să vă bucurați de ospitalitatea ardelenească!

De fiecare dată când ajungeți în inima Transilvaniei, vă așteptăm să ne fiți oaspeți. Vă veți bucura de ospitalitate ca-n Ardeal și de servicii de cazare de cea mai bună calitate, cu mic dejun inclus!

0723 134 274