Despre noi

În inima Transilvaniei, în inima Turzii. Aici ne găsiți. În plin centrul orașului. Și, cu toate că locația noastră e ultracentrală, zona e foarte liniștită, astfel că vă veți putea bucura de sejurul dumneavoastră în tihnă.

Citește mai departe

Camere

Pensiunea noastră îți pune la dispoziție opt camere și un apartament, toate fiind dotate și utilate astfel încât să te poți bucura de confortul dorit pe întreaga durată a sejurului tău.

Citește mai departe

Dotări

Știm că timpul pe care-l pretreceți la noi e foarte prețios, așa că ne-am gândit să vă oferim posibilități multiple de relaxare și recreere.

Citește mai departe

Activități

Serviciile pe care le oferim și facilitățile pe care le veți întâlni la noi atunci când ne veți vizita vor confirma cele 4 margarete cu care pensiunea noastră a fost clasificată. Camerele sunt spațioase și utilitate cu toate cele necesare confortului zilnic. Avem o sală de mese, acolo unde veți servi micul dejun (inclus în preț). De asemenea, există și o sală spațioasă unde se pot organiza conferințe, interviuri, prezentări, cursuri, dineuri sau diverse evenimente, capacitatea fiind de 35 de persoane.

Pensiunea are și o parcare, amenajată în curtea interioară.

Citește mai departe

Povestea noastră

Povestea clădirii în care funcționează Pensiunea Salina Gymnasium Potaissa e veche. Începe în secolul al XVI-lea, odată cu noile frământări religioase ce au avut loc la sfârșitul Evului Mediu. Protestantismul a desprins din Biserica Catolică o serie de noi confesiuni. În acest context, a apărut și Biserica Unitariană, a cărei deviză explică și numele: «Unul este Dumnezeu / Egy as Isten / Unus est Deus». Așadar, unitarienii aveau o doctrină ce critica Sfânta Treime, antitrinitaristă.

Reforma a cauzat în epocă și numeroase războaie religioase, care au cuprins aproape întreg vestul și centrul Europei. Principatul Transilvaniei, însă, a avut o atitudine și o abordare mult mai echilibrată.

Citește mai departe

Evenimente

No events found

Vă așteptăm să ne treceți pragul și să vă bucurați de ospitalitatea ardelenească!

De fiecare dată când ajungeți în inima Transilvaniei, vă așteptăm să ne fiți oaspeți. Vă veți bucura de ospitalitate ca-n Ardeal și de servicii de cazare de cea mai bună calitate, cu mic dejun inclus!

0723 134 274